when sadness was the sea, you taught me how to swim


älskar den här bilden!


storm

usch det är typ storm ute! :/ ett träd föll precis utanför mitt rum! och parasollet flög iväg, haha! Jag, Molly och Elena sitter på mitt rum med tända ljus, berädda på strömmavbrottet som troligtvis kommer snart! Det enda positiva är att skolan blir inställd om strömmen inte kommer tillbaka innan imorgon!

happy birthday to regina!

haha ja som rubriken lyder så fyller regina (min värdmamma) år idag! Inledde dagen med sång, tårta och presenter och ikväll var vi ute och åt på resturang! (:

haha! (:

Isabelle!!! <3

fullt ut med pyntet i år? :) haha, random hus!

hösten är påväg

September börjar närma sig mot sitt slut, löven ändrar färg, husen är pyntade inför halloween och affärerna är fulla med jul pynt! haha, man måste ju bara älska usa! 


Action troupe

Har gått med i en klubb, kallat action troupe. Påminner mycket om "friends", då vi jobbar med mobbning, alkohol osv. Varje onsdag under lunchen har vi möte då vi äter pizza och pratar! (: Vi reser mycket, och håller föreläsningar för både vuxna och barn. Idag var vi i kyrkan i Ishpeming och gjorde ett liten teater då vi spelade ungdomar i high school och visade hur man håller sig borta från grupptryck. 

Dom har tidigare rest runt i delar av michigan och även wisconsin, tror absolut det kan blir en kul grej! :) allt är voluntär arbete så man gör det man har lust med helst enkelt! (:  


25 september

Helgen har varit mysig! Lördagen spenderades med Marika (sverige) på congress pizza. Snackade svenska, pratade om våra liv, känslor, drömde mig bort och trodde under några sekunder att jag var i sverige igen, skönt! Efter det åkte jag hem, där elena, Molly och marisa, en kompis från skolan var. Jag och Molly kollade på LaInk hela kvällen medans dom andra kollade på skräckfilm... haha.

Idag, söndag åkte jag och marisa till marquette för lite shopping. var grymt mysigt! :) Sen skypade jag med mamma och pappa <3 får mig alltid på bättre humör men gör mig samtidigt ledsen, saknar er så! Ni får iallafall ha så kul på eran resa till mallis! :)

usch, söndagar gör mig alltid deppig, hoppas morgondagen blir bättre!


jag och marisa :)

fredagsmys


fredagar är bäst!, skolan var kul, fyra av mina lärare var borta idag så det var chill! (: Ikväll har vi bara myst hemma, åt middag på mcdonalds<3 och nu ska jag, Molly och Elena kolla på film! :) awesome!

haha btw, kollade på ett matlagnings program i skolan idag, en italiens vs. en svensk kock. Italienaren vann, haha :(

torsdag 22/9

Åkte till marquette efter skolan, gick mest runt och kollade, myste och åt mat. bra dag!
har inte så mycket mer att säga om det så lägger upp lite bilder istället (:



justin  bieber kläder <3

klassiska svensk-i-usa-upptäcker-att-det-finns-swedishfish bilden

forever21

lyckan när man bor i usa, kan beställa kläder från forever21, och dom här kläderna ploppar ner i brevlådan en vanlig tisdags eftermiddag! <3


(fast som t-shirt, hittar inte bilden!!!!)

sverige, i love you



sitter och letar efter quotes, valde en svensk sida eftersom det tog mig en månad i usa att inse hur underbart sverige är och vad fint och speciellt svenska språket är! tänk att det bara är cirka 9 miljoner i världen som pratar svenska, och jag är en av dom, kommer bära med mig det resten av livet och jag är glad att jag insett det nu. Letade iaf efter quotes, och hittade den här - "att kyssas är som att dricka te ur en sil, man får aldrig nog" haha dog av skratt, vad är syftet med den här? kanske bara jag som inte fattar... haha. Hittade en som var ganska bra i alla fall (: "alla vill ha utveckling, men ingen vill ha förändring" - sant, så sant.




livet

Livet här i usa rullar på. Skoldagarna är ganska enkla med tanke på lektionerna jag har. Tänkte berätta lite om en vanlig dag i min vardag (:

Vaknar 7-7:15 varje morgon, lika trött varje dag. Äter pankakor eller våfflor till frukost, mums.

har mixed chours varje morgon, vilken är den absolut roligaste klassen! :) påminner mycket om glee :D vi sjunger och just nu lär vi oss en koregrafi till låtarna. Ska ha en konsert snart, och låtarna vi sjunger är;

hello goodbye - the beatles (glee version)
hold my hand - michael jackson ft.akon

stuck like glue - sugarland

Haha idrotten är ganska rolig också, det enda vi gör är att spela wii. haha. spelar just dance, VARJE DAG. love it!

Teen cuisin är också riktigt roligt! en mix mellan syslöjd och hemkunskap. Det är dock inte så avancerat, förra veckan sydde vi på papper, haha.

Varje dag efter skolan tränar jag i gymmet, dagen träning bestod utav
50 pull ups
60 push ups
70 sit ups
80 squats

ganska slitsamt men det är kul, vi brukar oftast träna tillsammans. :)

Annars så chillar vi mest här hemma, åker till mcdonalds efter träningen, haha.

hoppas allt är bra med er där hemma, och hoppas ni ib:are fortfarande lever! <3

schweddy balls - haha




http://www.npr.org/blogs/thetwo-way/2011/09/07/140266537/yes-its-true-ben-jerrys-introduces-schweddy-balls-ice-cream-flavor


ben&jerrys nya glass - tydligen gansa upprörande för de amerikanska föräldrarna!

18 september

Har inte bloggat på hela helgen.. så blir ett långt inlägg istället :)
fredag- tog lite bilder i skolan, ska förhoppningvis ta lite fler sen. Här är iaf två bilder, en i korridoren, och en på elena :)





Fredag kväll- typ en av säsongens viktigaste fotbollsmatcher, så vi tog med våran high school spirit och gick 5 km längst motorvägen till bortamatchen! :) var riktigt roligt!

jag och brittany :)

jag och suniva! :) som jag spenderade resten av helgen med! Hon sov över här i fredags, och igår, lördag hade vi myskväll hemma hos henne :)

idag, söndag åkte jag elena och regina till marquette och köpte uggs! :D betalade 1000 kronor för dom, vilket är halva av priset i sverige. NÖJD, nu kommer jag överleva den kalla vintern! :)

framkallade en MASSA foton, mest från USA men också lite bilder från sverige att ha på rummet :) här är några av dom!

14 september

Idag var sååå mycket bättre! Skolan var faktiskt riktigt rolig idag, älskar mitt schema. en liten uppdatering efter alla dessa ändringar;
mixed chours
GI
web design
english 3
advanced PE
american history
teen cuisine

Efter skolan åkte vi hem, gjorde engelska läxan, jag, molly och elena har engelska tillsammans så det är perfekt! :) Sen på kvällen åkte vi hem till Sunniva och Julianna för "survivor" party. Amerikanska verisionen av robinson! Vi fick välja ut en person vi hejar på, åt tacos och hade det mysigt. Kommer upprepas varje onsdag! :) Dom flesta av utbytesstudenterna var där så det kommer bli riktigt roligt! :)
Ska sova nu, skriver troligtvis mer imrogon, förhoppningsvis med bilder! :)

Sen vill jag bara tacka all underbara människor där hemma! <3 Ni betyder så mycket, vet inte vad jag skulle göra utan er! Alla fina kommentarer, det hjälper verkligen. Så puss på er <3

och så slog den till

hemlängtan - usch! Nu är den här, en månad har gått, och det känns.
Inte så att jag är ledsen jämt, men ofta. Idag bröt jag ihop i skolan, hoppas det blir en sån grej man kan skratta åt om ett år! haha. Pratade med mamma och pappa vilket gjorde situationen 1000 gånger bättre. Berättar även för min hostmom och resten av familjen hur jag känner, vilket känns grymt skönt. Ingenting är egentligen dåligt, familjen är BÄST, skolan går bra. Så varför är jag ledsen? Tanken av att jag inte kommer se min familj, vänner, älmhult, katedral, sverige, IKEA, allt. på 9 månader. det är så långt borta. det är svårt att bara släppa det. det är skrämmande. Men jag vet hur jag ska fixa det, jag har lärt mig det här. Det finns en såkallad "kurva" och det är väldigt vanligt att känna såhär, alla gör det. Det kommer gå upp och ner. Måste distrahera mig, det vet jag :) ska försöka komma in i en ny sport, en klubb osv. det kommer bli bra! Jag älskar det här, jag vill inte hem, men jag saknar er <3

:)

it’s hard when you miss people, but you know if you miss someone that means you’re lucky.. it means you had someone special in your life, someone worth missing


lördag, 10 september

Skolan rullar på, det blir bättre och bättre för varje dag! Fredags var riktigt roligt, efter skolan så gick jag, Kirstine och Andrew ner och tränade. haha i skolan gjorde vi headbands där det står "Team scandinavia! kkk - Kirstine Katrine Knudsen, fml - Felicia Matilda Lindhe."


Efter träningspasset åkte vi tillbaka till skolan, jag och Andrew spelade basket och Molly och Elena gick runt i skolan

Gick och badade i skolans pool...... hehe. blev iputtad med kläder och skor...

Idag lördag åkte jag, Molly, Elena, Andrew och Dora till Marquette, shoppade och åt! :)

- right now! :)

svenska för nybörjare




familjen har en svensk kopp, med svenska ord osv.! haha och den påminner så grymt mycket om hipp hipp, svenska för nybörjare! vissa ord är fel, tex "vad er din namn" och "nei".. haha och uttalet, [toorsh-darg] [tees-darg] love it <3

 

first day of high school

Då var första skoldagen avklarad, och det var grymt bra. Asså, inte så att jag skaffade vänner för livet och det serverades glass på lektionerna, men det kommer bli bra!

Morgonen började med samling i idrottshallen, där rektorn pratade lite.
efter det gick vi till första lektionen, chours (kör), hade bara en introduktion där vi fyllde i lappar och hade genomgång på vad som skulle hända under terminen. men jag tror det kommer bli riktigt kul!

andra lektionen var algebra 2, en genomgång där med, känner redan nu att det kommer bli ett av mina svåraste ämnen... menmen

tredje lektionen var G I, (där man gör sina läxor) tydligen ganska strikt jämfört andra liknande lektioner, haha. inget prat, man får inte lämna klassrummet och vi gör olika prov emellanåt. egenterligen ganska basic, men striktare än jag trott!

fjärde lektionen (entrepenuership) blev jag utslängd från! haha, hade inte tidigare data kunskaper... :( så imorgon ska jag ha keramik istället, när man gör krukor av lera, haha!

femte lektionen hade jag idrott, genomgång..... så vet inte så mycket ännu, men det blir väll som vanlig idrott troligtvis!

sjätte lektionen, american history, det första läraren sa var att det kommer bli den svåraste lektionen vi någonsin kommer ta, woho... och han sa att vi måste hoppa på historia tåget..... haha, jag vill inte..., jag hatar historia! ellinor hjälp mig!

sjunde lektionen, var tvungen att byta min yearbook klass pga data kunskaper :( så valde teen cuisin istället, typ som hemkunskap. de första veckorna ska vi sy ett förkläde, sen resten av terminen blir det laga mat och äta! :)

för övrigt så älskar jag skolan, den är ganska liten så det var inget problem att hitta till lektionerna, enda problemet är att vi bara har fem minuter mellan varje klass... och jag kan fortfarande inte öppna mitt skåp! haha. frågade lärare och radom elever som gick förbi, så nu kan väll halva skolan  min kod... haha. fast jag blir bättre för varje gång, snart går det nog! :)


haha pigga och glada klockan sju på morgonen! :)


haha en bild på min luch påse, tyckte den var typisk amerikansk....

<3

du vet det, att jag kommer alltid älska dig.

jack johnson


- imagine

- angel

sitter här i sängen och kan inte sova, klockan är bara elva och jag är inte ett dugg trött! börjar bli lite nervös inför skolan imogon, fast det ska bli grymt kul. fatta imorgon börjar jag high school! har ju mina systrar där, + sju andra utbytesstudenter! så man lär inte sitta ensam på luchen iaf, haha får man väll hoppas!



några av utbytisarna som ska gå på westwood!

femte september

Har inte bloggat på några dagar nu... så det blir en liten uppdate av dom senaste dagarna :)

fredag 2/9
var på fotbolls match i marquette med marshelle och andrew :)

haha andrew spelade "ove", svensk utbytesstudent. så när vi beställde maten pratade jag svenska och andrew översatte med grov brytning. hahah, sen när vi fick maten började vi prata engelska igen, haha killen i kassan var ganska förvirrad!

lördag 3/9
oreo party @ our house! haha alla som var bjudna var tvunga att ta med sig oreos, blev ganska många över så dom senaste dagarna har vi levt på oreos, GOTT


måndag 5/9
köpte grejer till skolan, för imorgon börjar den! YAY :)



haha min algebra mapp, eftersom min AMERIKANSKA värdsyster inte kan stava till algebra..... så kan jag titta på den här och skratta resten av året :)

football game NMU

Åh vilken kväll, var på tailgate party, typ en "uppvärmning" innan matchen, med mat osv. :) Det var en college match vilket betyder att det var 1000 gånger mer intense än high school matchen! så grymt häftigt var det!!! :)


min första sloppy joe! :) haha

football oreos!

Dora och Molly

molly, elena, jag och dora! i våra snygga NMU t-shirts! :)

varmup!

motståndarlaget!

NMU!!

natchos! :)

Nu sitter jag här med headphones och partypoopar medans de andra kollar på skräckfilm!!! :( sån fegis är jag! haha

off to tailgate party at northern michigan university


mitt amerikanska liv

jag har varit i usa i tre veckor och en dag, och jag kan knappt fatta det! känns som att jag har varit här föralltid samtidigt som det känns som att jag kom hit igår. Känns som att jag har träffat miljontals nya människor, men skolan har inte ens börjat ännu, vad kommer hända om tio månader? Allting är så himla bra, tänker mycket på sverige, saknar alla, men vill inte hem, jag är inte färdig här ännu! Har ju tio månader kvar! Jag kom hit (kommer vara) här exakt en månad innan skolan börjar och jag ser bara fördelar med det! Har träffat så mycket människor, prövat på både cheerleading och tennis, hejat på en ameikansk fotbollsmatch, varit i chicago och wisconsin och jag känner mig trygg med engelskan. awesome. längtar så grymt mycket till skolan som startar om mindre än en vecka, längtar till homecoming, thanksgiving, black friday, jul, prom, allting. är så grymt taggad för allt! tänker mycket på hur det kommer bli när jag kommer hem, när jag träffar min familj, det kommer bli bäst! men för att uppleva det måste jag leva tio månader utan er. jag vet att det kommer vara värt det. älskar er <3

ett fett smart tänkesätt jag läste i en blogg;
"jag var en stor stenklump när jag föddes,
o varje jobbig sak är ett hack i mig,
ju jobbigare ju större,
så att jag till slut blir en färdig vacker staty."



gör ont i min när jag tittar på dom här bilderna, saknar er så <3


amerikaner

en intressant fakta är att i usa så är converse värsta punk grejen! När jag sa att varenda människa i sverige har på sig converse blev dom lite förvånade! haha, ganska konstigt faktiskt, med tanke på att det faktiskt kommer från usa!!

Jag bor i upper michigan, kallat the U.P (upper peninsula) och jag hoppas att jag efter 10 månader blir en riktig yooper, som dom kallar det! :) the yoopers har en speciell dialekt, och när vi hälsade på vänner i chicago sa de att min värdmamma hade mer "accent" än vad jag har! haha. Dom utalar ord som;
phone - phååne
dom säger alltid "ey" efter en mening
dom säger alltid "da"

"can you hand me da phååne ey?"

antar att det äe lite influenser från kanada!
haha I love it!





har även stött på en hel del konstiga frågor här borta, önskar att jag hade skrivit ner alla för det finns några riktigt roliga! Tre har jag lagt på minnet iaf, och två av dom kommer från min intelligenta värdsyster molly!
- Do you speak sweden? (random människa)
- Do you have small dogs in sweden?
- Do you have homework in sweden?

puss på henne asså! <3

min onsdags kväll


twix, cookie dough, swedish fish, beef jerky och choklad tårta <3
slängde såklart in ett träningspass mellan det, hade så ont att jag inte kunde gå upp för trappan efteråt!....

vill iaf konstantera att jag älskar amerikanskt godis / mat


RSS 2.0