29.11.11

Idag har varit en sån där allmänt dålig dag, en sån dag där inget går som man vill. blä. Men man vet ju att dåliga dagar kan man inte rymma undan, inte ens om man åker tusentals mil bort! Ett nytt avsnitt av GLEE gjorde min kväll, och nu ligger jag i sängen och kollar på svenska "modelljakten", älskar hur serien är så typisk svensk, tjejerna, kläderna osv. Annars sitter jag på victoriassecrets hemsida, kollar in olika bikinis och drömmer mig bort till mars! 
godnatt på er (:


caribbean islands

här kommer jag spendera mitt springbreak! bokat och klart, 17-24 mars 2012 - u.s virgin island, karibien ♥ LYCKA




tankar

November börjar närma sig mot sitt slut, och jag har tänkt tillbaka på tiden som gått. Har nog varit den bästa och värsta månaden i mitt liv, med många skratt men också tårar, mycket hemlängtan men också uppskattning av livet jag har här. Har träffat många vänner som jag kommer minnas resten av livet och jag har varit med om många olika  uppleveser som jag kommer minnas länge. Saker som att jag har bott i två amerikanska städer och gått i två amerikanska high school, som är lika på många sätt men ändå väldigt olika! Att för andra gången, helt ensam komma till en främmande stad/familj/skola märker jag själv hur mycket jag klarar.  
Man får själv uppleva hur stark man är, och hur det inte är så farligt att vara för sig själv, att man snabbt kan bygga upp ett liv runtomkring sig, sålänge man är trygg i sig själv. Jag är otroligt tacksam att jag under den här resan har haft underbara människor runtomkring mig, och att jag har en underbar familj och underbara vänner där hemma! Livet är rätt bra egentligen ♥ 


festival of trees



söndagen spenderades på festival of trees med värdfamiljen + mormor :) Hundratals julgranar, dekorerade tårtor och peparkakshus! Det fanns även en dansföreställning därinne, som gjorde mig extra pepp för danslektionerna som börjar  imorgon! :) massa julstämmning, var riktigt mysigt!

nu är det jul igen



här på andra sidan atlanten är julen i full gång! de senaste veckorna har julbelysningar och julgranar satts upp, men nu i  thanksgiving helgen slog det till ordentligt. Kvällen spenderades tillsammans med familjen då vi klädde julgranen, satte upp julpynt och lyssnade på julmusik! kan inte säga att jag är i julstämmning ännu, men snart så, inte långt kvar nu! (:

I fredags kväll gick jag, Abby och Ashley och såg breaking dawn! omg<3 så grymt bra! ska troligtvis se den imorgon med quinn! hehe

Och idag var jag och lunchade med min kontaktperson från cci, för att lära känna varandra lite (: efter det åkte familjen på en "craft" mässa! och efter det satte vi som sagt upp julgranen! det är vad jag har gjort i helgen, fast den är ju inte slut ännu! känns som vi har vart lediga i evigheter! haha

<3

"missing someone gets easier every day. Cause even though it's one day further since the last time you saw each other, it's one day closer to the next time you do" <3


happy thanksgiving!!!! :)


har haft en jätte mysig, första thanksgiving! :) Startade dagen med en stor frukost och senare blev det thanksgiving middag! var grymt gott, en mysig högtid tycker jag! :) Men det bästa måste ändå vara att idag är det blackfriday, vilket innbär att affärerna öppnar klockan 4 och har sjuka reor! Så jag och quinn ska stanna uppe hela natten, och tidigt imorgon bitti blir det shopping på victorias secret, hollister och abercrombie! :D

jingle jam

Igår var det alltså jingle jam, en dans för alla high school i området! Vi gick i en grupp med sex tjejer, som jag träffat i skolan. Åkte till Ashley efter skolan, gjorde iordning oss och tog bilder! Sen gick vi ut och åt, och sedan vidare till dansen. Var en grymt kul kväll, med underbara tjejer! :)



Alex, Abby, jag och Breanna (:

Abby och jag!

jag och Alex!

Jag och Breanna!

Jag och Mason, Abbys lillebror (:

jag och Ashley!

Abby, Breanna, Ahsley, jag, Alex och Tina! (:


Dagens fråga!

- I'm from Sweden
tio minuter senare...
- have you ever been to Europe?


21.11.11


Har inte hänt speciellt mycket idag! skolan var kul som vanligt (: efter det tog jag skolbussen hem, var för första gången på väldigt lääänge hemma själv, satt framför tv och kollade på toddlers and tiaras! var grymt skönt! Efter det åkte vi och kollade när quinn cheerade på en basketmatch!

Jag och quinn älskar att måla naglarna! haha häromdagen köpte vi ett hundra pack med lösnaglar, och bilden ovanför blev ett utav resultaten! :)

kärlek till er

Vill passa på att skicka lite kärlek till er där hemma, jag uppskattar verkligen allting ni gör för mig, och jag är verkligen glad att jag har er! Det har varit lite mycket på sista tiden, och jag vet att jag inte har svarat på många av era meddelanden, men det betyder mycket, och jag ska svara på de så snart jag kan! (: 
Älskar er, och jag längtar tills vi ses igen ♥

lördag 19 november

min dag har bestått utav basket, mat och shopping, kan inte bli mycket bättre! :)

basket match för 5th graders

mat på ett jätte mysigt café!



har ÄNTLIGEN köpt min vinterjacka! haha blev en från abercrombie, en väska och jeans från hollister och en foundation från id. bare minerals super nöjd! :)

mitt nya hem



framsidan, baksidan och området huset ligger i

mitt och quinns badrum (:

matsal

kontor

trappa till ovanvåningen

hundarna! :)

vardagsrum

kök och matbord

en nystart

Jag har bytt värdfamilj, och jag beslutade mig också för att byta skola, för att få en nystart. Kommer inte gå in så mycket på detaljer, utan tänker istället berätta lite om mitt nya liv! (:
Den senaste tiden har varit hektiskt! I fredags kväll flyttade jag ut från värdfamiljen och bodde tillfälligt hos en kontaktperson från cci. Jag fick under den här tiden reda på att de hade en familj på gång i illinois. Måndag kväll fick jag klartecken från cci, jag fick all information om familjen, och även en flygbiljett till dagen efter.
Tisdag packade jag mina väskor, gick även till skolan en stund för att lämna tillbaka böcker och säga hejdå. Kan vart något av det svåraste jag någonsin gjort, jag insåg vilka fina människor jag mött under mina tre månader, och jag insåg hur mycket jag kommer sakna dom. Att säga hejdå till människorna i usa vet jag nu kommer bli svårare, eftersom man aldrig vet när man kommer ses nästa gång, som till skillnad från vänner och familj i sverige. Som tur var va tre av dessa underbara människorna från sverige, norge och danmark! så vi kommer ses snart! :)
De förljde med mig och vinkade av mig på flygplatsen, och efter det bar det av till Hampton, Illinois.



här bor alltså jag! Det ska finnas en liten röd plutt, men den verkar inte synas :( men jag bor iallafall i västra illinois. Cirka 30 ifrån Iowa gränsen! :)

Min nya familj är underbar! :) Den består av mamma Danielle, pappa Greg, och barnen, Ian - 11år, Quinn - 13 och Eric - 15. De har ett jätte fint hus (som jag ska lägga upp bilder på snart!), och jag har världens finste sovrum! :)

Hampton är en förort till Moline, en större stad där jag går i skolan. Där finns allt man kan tänka sig, hundratals resturanger, köpcentrum osv. De har blandannat victorias secret och aeo, men i ett större centrum (i Iowa) har de fler affärer som bla. abercrombie, hollister och forever21 :D dit ska vi åka snart!

Skolan jag går på, United Township High School (UTHS) har cirka 2000 elever, den är enorm! haha. Första skoladagen var idag, och den gick verkligen över förväntningarna! Alla var jätte nyfikna, pratade, ställde frågor och hjälpte mig att hitta runt i korridorerna! haha. Har redan efter första dagen hittat kompisar, vi har redan planerat att gå på en "jul"dans nästa vecka, då vi ska klä upp oss! woho :) haha. Var på basketmatch på the middle school idag, och imorgon blir det match på high school!


mitt rum från typ 5 olika vinkar! haha

välkomst skylt och nalle! :D

första dagen i skolan!

obligatoriska idrotts kläder, orange  tröja och svarta shorts! Alla såg likadana ut.. haha

mitt nya schema:
Us History - sitter brevid ett par jätte trevliga människor, klassen verkar avslappnad och jag tror det kommer bli jätte kul!
College prep. English 4 - vi gjorde inte så mycket första dagen, men har iaf den klassen tillsammans med Arvid, från sverige, så tror det kommer bli riktigt kul!
Clothing - syslöjd, det är jag och 4 andra jätte roliga tjejer, favoriten hittils! :)
Choir - andra favoriten! :D i princip alla i klassen kom fram och pratade massa med mig! älskar den redan!
French 2 - haha mina franska kunskaper är lite slitna efter 1,5 års uppehåll. men jaja, det ska nog bli bra!
Lunch - mitt i franskan?! ;s haha, 20 min lektion, lunch, 30 min till...
study hall - sitter och gör läxor..
PE - och favoriten! :) det är den här klassen jag har med tjejerna jag träffade, och vi har redan planerat shopping, bio, dansen och att gå på matcher tillsammans! och även att göra oss iordning hemma hos varandra! kulkul :D

Jag ska börja ta massa bilder till bloggen! så de närmsta dagarna får ni hålla utkik! :)



tycker den här bilden passar in! (:

baby shower

Var på en baby shower igår, vilket var en riktigt häftig, super amerikans upplevelse! :) En kompis i skolan är gravid och hade därför en baby shower för sina vänner, var precis som i filmerna!


kylie och sunniva

jag och marika

torsdag

Åkte till marquette med kirstine och andrew idag! Åt sushi! :D sittandes på golvet... haha, sen åkte vi till mallet och jag köpte lite grejer på bath and body works, älskar den affären!
fett lame inlägg, men hade iaf en bra första snowday! :)


köpte "cotton" lotion, för den luktar som mamma! <3 haha :)


snowday


såhär ser det ut utanför mitt fönster idag! Första snön kom igår, och det vräkte ner! Alla träningar var inställda på grund av snön, och det var knappt så vi kunde köra hem! Runt klockan 6 gick strömmen också, men den kom tillbaka så småning om! Och i usa har dem ju de såkallade snowdays, då vägarna är så snöiga/isiga att ingen kan ta sig till skolan. Så idag blir det alltså att spendera dagen hemma! Har precis kollat på filmen "bedtime stories", får se vad mer som händer denna dagen (:

bildbomb

blir en bildbomd från halloween, vet att det är lite sent. men bättre sent än aldrig! :)

domare, ganster, army, troll, army och jersey shore

jersey shore, eller som vi skulle kalla det "stekare" haha
trick or treating!

army

molly som doktor!

lite mer trick or treating!

Var riktigt häftigt att testa på en äkta amerikansk halloween!

<3


RSS 2.0